Συνεχίζουν το πλιάτσικο ...


(1)
Συνεχίζουν το πλιάτσικο

 Οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο συνεχίζουν να αυτοεξυπηρετούνται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Χαρακτηριστική η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου αλλά και της πλειοψηφίας του σώματος να αναπληρώσουν τον υπό κατάργηση… 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής με το λεγόμενο κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου.
Στην Βουλή απασχολούνται 1.290 υπάλληλοι, οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς στελεχών του πολιτικού συστήματος, και έχουν σκανδαλωδώς υψηλές αμοιβές. Με την κουτοπονηριά που τον χαρακτηρίζει, ο κ. Πετσάλνικος υποκλίθηκε στη λαϊκή απαίτηση για την κατάργηση του… 15ου και 16ου μισθού, ταυτόχρονα όμως επέστρεψε τα λεφτά στα «δικά μας παιδιά».

Τα χέρια τους στις τσέπες μας
Σε μια περίοδο κατά την οποία η Βουλή εγκρίνει ισοπεδωτικά μέτρα λιτότητας και την υπερφορολόγηση των πολιτών, οι βουλευτές προστατεύουν με προκλητικό τρόπο τα θηριώδη προνόμιά τους. Ψηφίζουν νέους φόρους αλλά διατηρούν το αφορολόγητο για το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους. Ψηφίζουν περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αλλά έχουν φροντίσει να παίρνουν σύνταξη 4.000-5.000 ευρώ το μήνα με μία μόνο τετραετή θητεία. Ψηφίζουν δραστικές περικοπές στους μισθούς, διατηρούν όμως με διάφορα κόλπα τις δικές τους αποδοχές στα ίδια, απαράδεκτα υψηλά, επίπεδα. Ψηφίζουν το ψαλίδισμα διαφόρων προνομίων, διατηρούν όμως τις πολυτελείς λιμουζίνες τους, τη στελέχωση των γραφείων τους με 4-5 υπαλλήλους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με τον τρόπο που διαχειρίζονται την εικονική κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού των υπαλλήλων της Βουλής.
Εάν προσθέσουμε στα παραπάνω την αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό της Βουλής, το βόλεμα πολλών εκατοντάδων αστυνομικών που «φρουρούν» τους βουλευτές με διπλάσιες αποδοχές από τους συναδέλφους τους που δίνουν τη μάχη κατά της εγκληματικότητας, τη συνέχιση της λειτουργίας του άχρηστου τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής που έχει 96 υπαλλήλους, καταλαβαίνουμε ότι οι θυσίες μας μετατρέπονται σε επιδότηση του πλιάτσικου που πραγματοποιεί η πολιτική τάξη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Οι περισσότεροι πολιτικοί μας έχουν βάλει το χέρι τους βαθιά στην τσέπη μας και όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να βάλει ο φορολογούμενος λαός το χέρι του στη δική τους τσέπη μέσω της μείωσης των σχετικών δαπανών.

Γιώργος Κύρτσος
www.citypress.gr
19-12-2011

(2)
Κατάργηση προνομίων


Η προσπάθεια διαφόρων πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους θίγει την ευαισθησία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Αυτοί που περιορίζουν την καταγγελία στους πρώην βουλευτές που έχουν αποθρασυνθεί αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη εφόσον το μεγάλο ζήτημα δεν είναι η διεκδίκηση νομοθετημένων προνομίων αλλά η νομοθέτηση των προνομίων.

Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε προκλητικά υψηλούς μισθούς στους προέδρους διαφόρων ανεξάρτητων αρχών. Οι δικαστικοί θεώρησαν ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι μέρος της κρατικής μηχανής και αύξησαν ύστερα από απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου τις αποδοχές τους στο ύψος των αποδοχών των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών.

Δαπανηρό κύκλωμα
Στην συνέχεια ήρθαν οι βουλευτές να επικαλεστούν το Σύνταγμα διεκδικώντας την αύξηση των δικών τους αποδοχών και των συντάξεων στα επίπεδα των δικαστικών λειτουργών.
Η κυβέρνηση Καραμανλή εξυπηρέτησε τους δικούς της ανθρώπους, οι δικαστικοί λειτουργοί αυτοεξυπηρετήθηκαν και οι βουλευτές ζητούν και αυτοί να εξυπηρετηθούν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Έχουμε να κάνουμε με ένα κλειστό κύκλωμα της εξουσίας το οποίο εγείρει απίθανες οικονομικές απαιτήσεις σε βάρος των φορολογουμένων ανεξάρτητα από την κατάσταση και την προοπτική της εθνικής οικονομίας.
Η μόνη λογική και έντιμη απάντηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι η κατάργηση όλων χωρίς εξαίρεση των προνομίων των βουλευτών, των πολιτειακών και κρατικών παραγόντων και των δικαστικών λειτουργών. Πρέπει να σταματήσει να ισχύει το αφορολόγητο σε μεγάλο μέρος του μισθού και των επιδομάτων των βουλευτών και να υποβληθούν στην ίδια σιδηρά φορολογική πειθαρχία στην οποία υποβάλλονται, με βάση τους νόμους που ψηφίζουν οι βουλευτές, οι πολίτες.
Επιβάλλεται να καταργηθούν τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια των βουλευτών μέσα από την υιοθέτηση της πρότασης του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές πρέπει να περιοριστούν στην επαγγελματική τους σύνταξη. Με το ισχύον καθεστώς αρκεί μία πλήρης θητεία στην Βουλή για να εξασφαλιστεί μία σύνταξη της τάξης των 4-5 χιλιάδων ευρώ το μήνα.
Οι ανώτατες αποδοχές των κρατικών παραγόντων, των δικαστικών λειτουργών, των βουλευτών, πρέπει να περιοριστούν δραστικά για να εναρμονιστούν με τις οικονομικές δυνατότητες του χρεοκοπημένου ελληνικού Δημοσίου. Το ελληνικό Δημόσιο οδηγήθηκε στην υπερχρέωση και την χρεοκοπία μέσα από τα νομοθετικά τερατουργήματα των βουλευτών, την καθυστερημένη και προβληματική απόδοση Δικαιοσύνης από τους δικαστικούς λειτουργούς και την προκλητική αδιαφορία από τους κρατικούς γραφειοκράτες. Όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό της συλλογικής τους αποτυχίας, να σταματήσουν να ζητούν από τους πολίτες να καλύψουν με τις οικονομικές, κοινωνικές θυσίες τους τις συνέπειες των δικών τους λαθών και παραλείψεών.
Γιώργος  Κύρτσος
13-12-2011