Οι ήρωες των -ούτε- 1000 ευρώ και οι βουλευτές των 6500 το μήνα! Σωτήρια αποστολή στο Αιγαίο


Οι βουλευτές εξακολουθούν χωρίς να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα -για τύψεις δεν γίνεται λόγος- να ειπράττουν μηνιαίο μισθό 6500 ευρώ για να ψηφίζουν μόνο μέτρα και να βλέπουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να περνούν.

Την ίδια ώρα στρατιωτικοί παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους ,μακρυά από τις οικογένειές τους για να πάρουν κατά μέσο όρο ούτε 1000 ευρώ. Τελευταίο παράδειγμα αυτό που έγινε τη νύχτα στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που οι 300 των 6500 ευρώ είχαν πέσει κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα. Η κανονιοφόρος Πολεμιστής μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα κλήθηκε να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.
Ηλικιωμένος που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο στη Λέρο δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης αν το πλήρωμα της κανονιοφόρου Πολεμιστής δεν αναλάμβανε να καλύψει για άλλη μια φορά την αναπηρία του ελληνικού κράτους. Ο διοικητής κανονιοφόρων έδωσε εντολή χωρίς δεύτερη σκέψη στον κυβερνήτη πλωτάρχη του Πολεμιστή να πάρει τον ηλικιωμένο και να τον μεταφέρει άμεσα στο Πυθαγόρειο της Σάμου.
Οι καιρικές συνθηκες ήταν απαγοευτικές, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι η αποστολή δεν θα γινόταν. Όπως κι έγινε.
Όλα αυτά από ανθρώπους που βρίσκονται στην θάλασσα μακρυά από το σπίτι τους για περίπου 200 ημέρες το χρόνο! Η αίσθηση καθήκοντος τελικά σ΄ αυτή τη χώρα πληρώνεται πολύ φθηνά. Όσοι την έχουν και την αποδεικνύουν πληρώνονται με ψίχουλα. Όσοι απολαμβάνουν καφεδάκι στο εντευκτήριο της Βουλής λαμβάνουν 6500 ευρώ




ΣXETIKA

1.

Η βουλευτική πρόκληση

Ακόμη μια αρνητική έκπληξη έκρυβε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014. Ενώ κατ’ επιταγήν του δόγματος της λιτότητας και των περικοπών όλα τα κονδύλια ήταν μειωμένα συνολικά 7 εκατ. ευρώ, οι απολαβές των βουλευτών, ω του θαύματος, παρέμεναν αγέρωχες, στο ύψος τους. Ούτε κατά ένα ευρώ λιγότερες από τον προηγούμενο χρόνο!
Φυσικά δεν είναι κάποια μεταφυσική θεία πρόνοια που προστατεύει τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου και τους μισθούς τους. Είναι η δική τους πολιτική βούληση και πρόνοια, που το κάνει αυτό.
Οι καθαρές αποδοχές των βουλευτών έχουν βέβαια μειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια. Από 9.000 ευρώ μηναίως κατέβηκαν στα 6.000-6.300 ευρώ. Μειώθηκαν επίσης και κάποια επιπλέον επιδόματα συμμετοχής τους στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές. Ομως η σκανδαλώδης εύνοια παραμένει.
Οι βουλευτές όχι μόνο δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στα εισοδήματά τους το 2014 έναντι του 2013, αλλά θα εξακολουθούν να εισπράττουν, συνολικά, 1.575.000 ευρώ, από χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός, επειδή απλά μας κάνουν τη χάρη να κάνουν τη δουλειά για την οποία τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός! Να συμμετέχουν στις επιτροπές και να πληρώνονται γι’ αυτές, λες και δεν είναι στα καθήκοντά τους.
Η κριτική δεν είναι προϊόν αναίτιου λαϊκισμού. Ο λαός δεν ζητά να μην πληρώνονται -και μάλιστα καλά- οι εκπρόσωποί του. Ούτε να μη διευκολύνονται από την πολιτεία στο έργο τους. Αρκεί να το ασκούν όπως πρέπει. Ομως αυτό έχει και όρια.
Είναι αδιανόητο να μειώνονται παντού και διαρκώς οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, να απολύονται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, να επιβάλλονται τόσοι δυσβάστακτοι φόροι στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών (μέτρα που εκείνοι σε τελική ανάλυση ψηφίζουν και επιβάλλουν), αλλά οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας να υπόκεινται στη μικρότερη δυνατή θυσία.
Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει. Οι βουλευτές οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα. Να αποτελούν το σύμβολο στον αγώνα για την αναμόρφωση των δημόσιων οικονομικών και τη διαφανή διαχείριση των κρατικών κονδυλίων. Χωρίς εξαιρέσεις και διευκολύνσεις. Πρώτοι εκείνοι πρέπει να ζητούν αναλογική εφαρμογή όσων ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες.
Αλλά, με αυτά και άλλα, οδηγήθηκαμε δυστυχώς στις επικίνδυνες για τη δημοκρατία ατραπούς της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα, για να αναταχθεί η αξιοπιστία της πολιτικής τάξης, όσοι τη συγκροτούν οφείλουν, ως ελάχιστο δείγμα, να συμπορεύονται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αλλά αυτοί αποδεικνύουν ότι ζουν σε άλλη, πιο προνομιούχο χώρα. Δεν είναι τυχαίο που ο λαός τούς λοιδορεί.
Enet.gr


2.                                 

  Τενεκέδες Ξεγάνωτοι ... 

Δ. Τζαμτζής: Αν είναι να παίρνω 2.000 το μήνα δε θέλω να είμαι βουλευτής

Ορισμένοι συνάδελφοι «ξεραίνουν και το σκ... τους για να ζήσουν», είπε
Δ. Τζαμτζής: Αν είναι να παίρνω 2.000 το μήνα δε θέλω να είμαι βουλευτής
«Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής. Aς γίνουν βουλευτές μόνο οι πλούσιοι» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής, συμπληρώνοντας ότι  ορισμένοι συνάδελφοι «ξεραίνουν και το σκ... τους για να ζήσουν».

Ο κ. Τζαμτζής ισχυρίστηκε ότι οι αποδοχές των ελλήνων βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=539652