''ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ'':Σε μια τετραετία Έλληνες έβγαλαν στο εξωτερικό 54 δισ. ευρώ!

Τι περιμένουν λοιπόν οι φορολογικές αρχές και δεν καλούν τους πολίτες που έχουν αυτά τα ποσά και δεν τα δικαιολογούν;
Γιατί δεν τους «τσακίζουν» στην κυριολεξία;



Το ποσό των 54 δισ. Ευρώ έβγαλαν 54.000 Έλληνες στο εξωτερικό την περίοδο 2008 -2011. Δηλαδή το ¼ του ελληνικού ΑΕΠ ή για να το κάνουμε πιο «μπακαλίστικα» κάθε Έλληνας από τους παραπάνω έβγαλε 1 εκατ. ευρώ από τη χώρα και τα έβαλε σε κάποια ξένη τράπεζα.

Αυτά αποκάλυψε στη Βουλή ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ο οποίος είπε επίσης από τα 54 δισ., εμβάσματα ύψους 22 δισ. ευρώ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τους κατόχους τους με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων των 2.062 περιπτώσεων της περίφημης λίστας Λαγκάρντ ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ. Από τις 550 περιπτώσεις που έχουν αρχικά επιλεγεί για έρευνα το συνολικό ποσό υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι η μια από αυτές τις περιπτώσεις αφορά στον τραπεζικό λογαριασμό- μαμούθ ύψους 550 εκατ. ευρώ.
Κατά τα λοιπά ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ είπε ότι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις είναι δύσκολοι προφανώς λόγω έλλειψης προσωπικού. Κι αν το Σώμα έχει ζητήσει εξειδικευμένους υπαλλήλους και δεν τους έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση τότε προκύπτει μείζον θέμα. Αν δηλαδή δεν διατίθενται ελεγκτές οι οποίοι θα συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του νούμερο ένα προβλήματος, αυτού της φοροδιαφυγής, τότε κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν.
Από την άλλη, όταν ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δηλώνει όλα τα παραπάνω στοιχεία και λέει ότι έχουν βρει οι υπηρεσίες ότι 22 δισ. ευρώ δεν δικαιολογούνται, αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει διασταυρώσεις.
Τι περιμένουν λοιπόν οι φορολογικές αρχές και δεν καλούν τους πολίτες που έχουν αυτά τα ποσά και δεν τα δικαιολογούν; Γιατί δεν τους «τσακίζουν» στην κυριολεξία;
Γιατί δεν δεσμεύουν λογαριασμούς και περιουσιακά τους στοιχεία;
Γιατί εν πάση περιπτώσει δεν τους βάζουν ένα φόρο 20%, να εισπραχθούν δηλαδή πάνω από 4 δισ. ευρώ ή αλλιώς να ανοίξουν οι φυλακές; Και το λέμε για όσους πράγματι δεν δικαιολογούν αυτά τα εμβάσματα. Να τους πάρουν 4 δισ. κι όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τότε να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα. Θα γλιτώναμε έτσι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ή καλύτερα, θα τα βάζαμε στο πλεόνασμα και θα φεύγαμε σφαίρα από το Μνημόνιο.
Τι είναι αυτό που εμποδίζει την κυβέρνηση να κάνει μια κίνηση η οποία θα της δώσει το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα; Τι φοβάται, μην τα βάλει με τα λαμόγια που έβγαλαν λεφτά από παράνομες ενέργειες, δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν και μόλις ήρθε η κρίση τα έβγαλαν και στο εξωτερικό;
Κότσια χρειάζεται, μυαλό και δουλειά. Τα έχουν όλα αυτά;

ΠΗΓΗ   

    Χέρι στην τσέπη τους θα βάλουν;